Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ


Οχανές-Σαρκίς Αγαμπατιάν:
Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ
(1989)

Την αξία και την πολλαπλότητα της φωνής των γραμματοσήμων και πολύ περισσότερο τη δυνατότητα να πλησιάσουμε την Αρμενία στα διαχρονικά χαρακτηριστικά και τη σύγχρονη παρουσία της μας δίνουν τα γραμματόσημα που παρουσιάζονται σ’ αυτό το λεύκωμα. Βλέπουμε και μαθαίνουμε την Αρμενία και την ιστορία της όπως την βλέπουν οι ίδιοι οι Αρμένιοι αλλά και οι καλλιτέχνες άλλων λαών σε γραμματόσημά τους.
Το κείμενο παρακολουθεί τις εικόνες των γραμματοσήμων και έτσι η εικαστική μαρτυρία πλουτίζεται και από τη λεκτική αναφορά, τις κάθε είδους πληροφορίες που μας παρέχονται, ώστε να ολοκληρώνεται η γνωριμία μας με τον κόσμο και την προσφορά της Αρμενίας στον πολιτισμό.
Η χρησιμοποίηση των γραμματοσήμων ως πηγής ιστορικής και πολιτιστικής πληροφόρησης για να γνωρίσουμε την Αρμενία είναι αναμφίβολα μια πρωτότυπη επιλογή. Το βιβλίο δεν στοχεύει μόνο στην ευαισθητοποίηση του ειδικευμένου συλλέκτη για μια θεματική συλλογή, αλλά και σ’ αυτήν του απλού αναγνώστη που έχει τη δυνατότητα μέσω του φιλοτελισμού να γνωρίσει την ιστορία και τον πολιτισμό της πολύπαθης αυτής χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου