Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ *


Οχανές-Σαρκίς Αγαμπατιάν:
Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ*
(1975, β΄ έκδοση 1988)

Η ιστορία των Αρμενίων, του χριστιανικού και πολιτισμένου αυτού λαού, είναι μια τραγωδία, μια συνεχής τραγωδία. Σ’ αυτούς μπόρεσε να ξεσπάσει περισσότερο η απύθμενη βαρβαρότητα των Τούρκων ρατσιστών, με τα ακατανόμαστα όργια της θηριωδίας τους. Κι αυτούς πρώτους άφησε ακάλυπτους, με την αναιδή υποκρισία της, η διεθνής αδιαφορία.
Η συγκλονιστική ιστορία του κατατρεγμένου αυτού λαού αναφέρεται σ’ αυτό το έργο, που δεν είναι μόνο ένα ιστορικό βιβλίο, αλλά και μια Μαύρη Βίβλος. Περιγράφει παραστατικά με γλώσσα απλή και ύφος συναρπαστικό, όλα τα στάδια της αρμενικής ιστορίας, από τα πανάρχαια χρόνια ως τις μέρες μας και αναλύει με μια σειρά ντοκουμέντων το περιεχόμενο και τη σημασία του Αρμενικού Ζητήματος.
Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει πολλά και ουσιώδη. Φωτίζει τις βασικές πτυχές του τουρκικού ρατσισμού. Διαλύει τον μύθο της τουρκικής ανοχής προς τους άλλους λαούς παρουσιάζοντάς την με το πραγματικό της πρόσωπο. Αποκαλύπτει το ιδεολογικό υπόβαθρο της Γενοκτονίας και μας φέρνει μπροστά σε μεθόδους σατανικές, ναζιστικές, απόλυτες. Σκέφτεται κανείς: Πόσο παλιά και πόσο ίδια είναι όλα. Πόσο οι Μεγάλες Δυνάμεις παίζουν το ίδιο παιχνίδι ακόμη και σήμερα σε βάρος μικρών λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου